Terug naar media overzicht

Zijn beeldschermbril vergoedingen fiscaal aftrekbaar?

Vaak kijken werknemers zonder dat ze er erg in hebben onafgebroken naar een beeldscherm. Hierdoor krijgen ze last van hoofdpijn, vierkante ogen en de niet- ergonomische zithouding die ze er aan overhouden zorgt voor nek- en schouderpijn.

De oplossing? Een beeldschermbril (computerbril) die je als werkgever kunt aanbieden aan werknemers om klachten te voorkomen. Het is wettelijk vastgelegd in de ARBO-wetgeving dat je als werkgever een beeldschermbril moet vergoeden. Gelukkig heeft de overheid óók rekening gehouden met de kosten voor de werkgever.

Beeldschermbril vergoedingen zijn fiscaal aftrekbaar.

Athans, in de meeste gevallen is een beeldschermbril vergoeding fiscaal aftrekbaar. Wanneer je als werkgever gebruik maakt van een werkkostenregeling (wkr) wordt de waarde van een beeldschermbril voor de loonheffing op nihil gewaardeerd. Werkostenregelingen gelden niet voor iedere werkplek en ieder bedrijf. Zo zijn er enkele voorwaarden aan verbonden zoals:

·    De beeldschermbril moet worden gebruikt op de werkplek (en mag de werkplek niet verlaten).

·    Bij privégebruik van een beeldschermbril moet de bril voor ten minste 90% zakelijk worden gebruikt.

Neem voor de zekerheid contact op met de belastingdienst of met je belastingadviseur om na te gaan of een beeldschermbril binnen jouw bedrijf fiscaal aftrekbaar is of onbelast mag worden vergoed. Wanneer de beeldschermbril niet onder de werkkostenregeling valt, wordt de aankoopprijs van de beeldschermbril aangemerkt als netto loon in natura en hiermee belast. De minimale kosten voor een basic beeldschermbril op sterkte kun je hier lezen. Of bekijk het overzicht van de budgetten.

Ingediend in:

voor werkgevers
ARBO-wetgeving