Zorg voor comfortabel zicht met een beeldschermbril op maat

Blijf je beeldscherm de baas met een Bril van de Baas

  • Beter zicht
  • Meer rust voor je ogen
  • Helpt bij een goede werkhouding

Wat is een beeldschermbril? 

Een beeldschermbril, of computerbril, is een bril die optimaal zicht geeft achter de computer. Werk je meer dan 2 uur per dag achter een computer?

De kans is groot dat je aan het einde van de dag last hebt van vermoeide droge ogen. Onze ogen zijn niet gemaakt om langdurig en intensief op korte afstanden te kijken. Je kunt hierdoor ook last krijgen van slaapproblemen.

Tijd voor een beeldschermbril, of computerbril, op maat. Zorg voor extra comfort met Relax view en kijk weer ontspannen op een beeldscherm. Rust je beeldschermbril uit met blauw licht filter bril glazen voor ontspannen zicht en voorkom slaapproblemen.

Vraag een beeldschermbril aan bij jouw werkgever. Een beeldschermbril is door de ARBO-wetgeving gratis voor werknemers en fiscaal aftrekbaar voor werkgevers.  

Zitten jouw ogen
vastgeplakt aan je scherm? 

Dan heb je meer kans op slaapproblemen en vermoeide droge ogen aan het eind van de dag.

Urenlang naar een beeldscherm staren vergt veel van je ogen. We zeggen vaak dat je vierkante ogen krijgt. Dit is natuurlijk niet echt zo. Wel kun je last krijgen van computerogen.

Computerogen is een verzamelnaam voor verschillende oogklachten. Voorkom oogklachten door intensief beeldschermgebruik.

We geven je 10 tips om je ogen in vorm te houden.

10 tips bij intensief beeldschermgebruik

Wat is het verschil tussen een Multifocale bril &
een Computerbril?

Met een multifocale bril kun je zowel dichtbij als ver weg scherp zien. Dit is meestal nodig wanneer je ouder wordt en je naast slecht zicht in de verte bijvoorbeeld ook steeds slechter op korte afstand en boek kunt lezen.

Het kijkgedeelte in een multifocale bril voor objecten die niet dichtbij, maar ook niet ver weg zijn is relatief smal. Om het beeldscherm goed te kunnen zien, ga je daardoor vaak verder voorover buigen en met je ogen knijpen. Een beeldschermbril (computerbril) kan hier verandering in brengen. De reden dat een beeldschermbril (computerbril) goed werkt is als volgt.

Een beeldschermbril (computerbril) heeft ook twee kijkgebieden, maar deze glazen worden speciaal op sterkte gemaakt om scherp zicht te bieden op zowel je toetsenbord als je beeldscherm. Uitermate geschikt voor beeldschermwerk.

Geen beeldschermbril met multifocale sterkte nodig?

Probeer dan een beeldschermbril met relax view. Met relax view glazen is het onderste gedeelte van het glas voorzien van een extra ondersteuning. Hiermee zorg je ervoor dat je ogen zich makkelijker kunnen afstemmen op verschillende zichtafstanden. Zo neem je een ontspannen houding aan als je langdurig en intensief gebruik maakt van je beeldscherm.

Beeldschermbril, of computerbril, zonder sterkte?

Een beeldschermbril (computerbril) is ook verkrijgbaar zonder sterkte. Dagelijks kijken we vaak urenlang onafgebroken naar een beeldscherm. Uit beeldschermen komt kunstmatig blauw licht. Kunstmatig blauw licht is helder en heeft een hoog energieniveau. Als je daar teveel naar kijkt, veroorzaakt dat mogelijk vermoeide, droge ogen, hoofdpijn en kan het slaapstoornissen veroorzaken. Dit wordt door onderzoek van het RIVM bevestigd.

Een beeldschermbril (of computerbril) kan worden uitgerust met blauw licht filter glazen om kunstmatig blauw licht te filteren.

Veel klanten geven aan met een beeldschermbril met blauw licht filter met relax view minder last te hebben van vermoeide, droge ogen, vermindering van lichtschitteringen achter het scherm en krijgen er een goede nachtrust voor terug.​ Een computerbril zorgt dat je meer een ontspannen werkhouding krijgt, waardoor je nek-, schouder- en rugklachten kunt voorkomen. Beeldschermbrillen met en zonder sterkte zijn beide verkrijgbaar bij iedere Pearle winkel.

Meer informatie? Vraag een gratis beeldschermbril aan

Exclusief bij Pearle Opticiens

Keuze meer dan 1500 (merk)monturen

Pearle garantie & services  

Met meer dan 350 vestigingen altijd een opticien in de buurt

Hoe werkt het?

In een oogwenk geregeld

1. Meld je aan

Informatiepakket en/of een demo?
We laten je graag zien wat wij voor jou kunnen betekenen.

2. Kies een pakket

We denken graag met je mee welk budget het best aansluit bij de behoeften van jouw werknemers.

3. Nodig werknemers uit

Na het opzetten van een gratis bedrijfsaccount op de Bril van de Baas portal kun je meteen aan de slag.

4. Gratis oogmeting

Jouw werknemer kan vanuit de uitnodiging een afspraak maken voor een gratis oogmeting en kiest een bril uit.

5. Hou het overzicht

Alle informatie vind je terug in het bedrijfsaccount. We sturen je periodiek een verzamelfactuur.

Pearle garantie & services

Kwaliteitsgarantie

Beeldschermbrillen (computerbrillen) van hoge kwaliteit. Het kan voorkomen dat je beeldschermbril toch niet helemaal voldoet aan de eisen. Daarom krijg je 2 jaar garantie op productie- en materiaalfouten met onze
Kwaliteitsgarantie.

Wengarantie

Kun je niet wennen aan je nieuwe beeldschermbril (computerbril) ? Dan kun je in veel gevallen binnen 2 maanden je aankoop omruilen (mits onbeschadigd, natuurlijk). Ontdek de voorwaarden van onze Wengarantie.

Zichtgarantie

Is je sterkte binnen 1 jaar veranderd? Dan kun je bij Pearle kosteloos nieuwe glazen krijgen. Verandert je sterkte in het 2e jaar? Dan krijg je alsnog 50% korting op je nieuwe glazen bij Pearle. Dat is de kracht van onze
Zichtgarantie.

Hoe werkt het?

In een oogwenk geregeld

1. Meld je aan

Informatiepakket en/of een demo?
We laten je graag zien wat wij voor jou kunnen betekenen.

2. Kies een pakket

We denken graag met je mee welk budget het best aansluit bij de behoeften van jouw werknemers.

3. Nodig werknemers uit

Na het opzetten van een gratis bedrijfsaccount op de Bril van de Baas portal kun je meteen aan de slag.

4. Gratis oogmeting

Jouw werknemer kan vanuit de uitnodiging een afspraak maken voor een gratis oogmeting en kiest een bril uit.

5. Hou het overzicht

Alle informatie vind je terug in het bedrijfsaccount. We sturen je periodiek een verzamelfactuur.

Wat kost een beeldschermbril
of computerbril op maat?

Bij Bril van de Baas kunnen werknemers met een beeldschermbril (computerbril) vergoeding van de werkgever een gratis beeldschermbril uitkiezen op maat. Een werkgever ontvangt bij Bril van de Baas korting op iedere vergoeding door te kiezen voor één van de 3 vaste budgetten.

Een beeldschermbril kan uiteraard naar wens worden samengesteld. Dit gebeurt met een behulp van een gediplomeerd opticien. Alle glazen zijn altijd kraswerend, ontspiegeld & gehard. Daarnaast heb je de keuze uit meerdere opties. Zoals de blauw licht filter of relax view. Stel jouw ideale beeldschermbril (computerbril) samen op basis van jouw behoefte.

Bij Bril van de Baas werken we met 3 vaste pakketten, maar binnen ieder pakket is het altijd mogelijk een complete beeldschermbril (computerbril) samen te stellen zonder extra kosten voor de werknemer.

Uiteindelijk bepaalt de werkgever het budget voor de beeldschermbril (computerbril). Mocht een beeldschermbril (computerbril) door extra opties duurder zijn dan de vergoeding van de werkgever, dan heeft de werknemer de mogelijkheid om zelf bij te betalen. Over deze bijbetaling ontvangt de werknemer via Bril van de Baas 25% korting. Uiteraard krijg je bij aanschaf altijd een gratis oogmeting.

Bril van de Baas is exclusief verkrijgbaar bij Pearle Opticiens