Blijf je beeldscherm de baas
met Bril van de Baas

Met korting  voor werkgevers en gratis voor jou!

  • Vergoed door je werkgever
  • Ruim assortiment
  • Altijd een Pearle Opticien in de buurt

Beeldschermbril of veiligheidsbril op maat?

Beeldschermbril

Maak jouw beeldschermbril compleet met een glaspakket naar keuze. Een beeldschermbril hoort net als een goede bureaustoel en een ergonomische muis tot een comfortabele werkplek.

Meer weten over beeldschermbrillen?

Veiligheidsbril

Voorkom risico’s en bescherm je ogen door het dragen van een gecertificeerde veiligheidsbril op sterkte. Wil jij scherp zicht? Pearle biedt zowel veiligheidsbrillen met enkelvoudig als multifocaal glas.

Meer weten over veiligheidsbrillen?

Een gratis bril via jouw werkgever?

De vergoeding voor een beeldschermbril of veiligheidsbril valt voor jou als werknemer onder de ARBO, en kun je dus gewoon aanvragen bij jouw werkgever! 

Tip je baas!

Wat zegt de ARBO-wetgeving over de beeldschermbril of veiligheidsbril vergoeding ?

De Arbowetgeving verplicht dat werkgevers er zorg voor dragen dat werk geen gevaar oplevert voor de veiligheid en de gezondheid van werknemers. Zij moeten hun werknemers daarom een vergoeding bieden om een beeldschermbril of veiligheidsbril aan aan te laten schaffen als dit nodig is.

Via Bril van de Baas kun je bij iedere winkel van Pearle Opticiens jouw ideale beeldschermbril of veiligheidsbril uitkiezen.

Jouw overzicht

Met een paar simpele stappen helpen we je aan een mooie beeldschermbril of veiligheidsbril.

1

Goed nieuws

Je hebt een
uitnodigingsmail ontvangen
voor een Bril van de Baas!

2

Opticien kiezen

Maak via de toegestuurde link
een afspraak bij een Pearle opticien
bij jou in de buurt.

3

Oogmeting

Een gediplomeerde opticien
zorgt voor een oogmeting en
advies op maat.

4

Montuur op maat

Kies je glas opties en een montuur dat
bij je past.

5

Afrekenen

Indien je een luxere bril wilt kiezen
dan de vergoeding van je baas, heb je de
mogelijkheid om bij te betalen.

6

Zet 'm op!

Binnenkort kun je je collega's
verrassen met je nieuwe look en profiteren
je ogen van scherp en comfortabel zicht.

Hoe werkt het?

In een oogwenk geregeld

1. Meld je aan

Informatiepakket en/of een demo?
We laten je graag zien wat wij voor jou kunnen betekenen.

2. Kies een pakket

We denken graag met je mee welk budget het best aansluit bij de behoeften van jouw werknemers.

3. Nodig werknemers uit

Na het opzetten van een gratis bedrijfsaccount op de Bril van de Baas portal kun je meteen aan de slag.

4. Gratis oogmeting

Jouw werknemer kan vanuit de uitnodiging een afspraak maken voor een gratis oogmeting en kiest een bril uit.

5. Hou het overzicht

Alle informatie vind je terug in het bedrijfsaccount. We sturen je periodiek een verzamelfactuur.

Hoe tip ik mijn baas?

Aanmelden
Laat je gegevens achter, dit kan ook anoniem. Wij nemen contact op je baas!
Bedrijf akkoord?
Dan is jouw werkgever partner geworden en kun jij een gratis bril uitzoeken.
Meting & bril
Kom naar Pearle voor een gratis oogmeting, kies het type glas en je montuur uit.
Tip je baas!

Meest gestelde vragen voor werknemers

Hoe werkt een beeldschermbril (computerbril)?

Een beeldschermbril, of computerbril, iseen bril die optimaal zicht geeft achter de computer. Werk je meer dan 2 uurper dag achter een computer? De kans is dan groot dat je aan het einde van dedag last hebt van vermoeide en droge ogen. Onze ogen zijn niet gemaakt omlangdurig en intensief op korte afstanden te kijken. Je kunt hierdoor ook lastkrijgen van slaapproblemen.

‍Tijd voor een beeldschermbril, of computerbril,op maat. Zorg voor extra comfort met Relax view en kijk weer ontspannen naar  een beeldscherm. Rust je beeldschermbril uitmet blauwlichtfilterbrilglazen voor ontspannen zicht en voorkom slaapproblemen.

Vraag een beeldschermbril aan bij jouwwerkgever. Een beeldschermbril is door de Arbowetgeving gratis voor werknemersen fiscaal aftrekbaar voor werkgevers.  

Is er ruime keuze monturen?

Met Bril van de Baas heb je de keuze uit vrijwel het gehele assortiment monturen bij Pearle Opticiens. Pearle Opticiens heeft meer dan 1500 (merk)monturen in haar assortiment. Ook biedt Pearle Opticiens keuze uit een ruim assortiment merken zoals Ray-Ban, Carrera en Emporio Armani. Bekijk de hele collectie aan brillen op de website van Pearle Opticiens. Goed om te weten is dat Pearle Opticiens is gevestigd door heel Nederland in meer dan 350 winkels. Vind een opticien in je buurt

Waar kan ik een oogmeting laten doen voor Bril van de Baas?

Via Bril van de Baas kun je een gratis oogmeting laten doen bij één van de winkels van Pearle Opticiens.

Via jouw werkgever ontvang je eerst een uitnodiging voor een gratis oogmeting en een beeldschermbril (computerbril) vergoeding. In deze uitnodiging zit een URL waarmee je direct een afspraak kunt maken bij een winkel van Pearle Opticiens bij jou in de buurt. Deze URL is 30 dagen geldig; daarna wordt deze geblokkeerd en zul je bij je werkgever een nieuwe URL moeten aanvragen.

Ik wil een duurdere beeldschermbril (computerbril) dan de vergoeding van mijn werkgever, kan dat?

Indien je voor een beeldschermbril buiten je budget wilt gaan (bijvoorbeeld door de extra kosten voor een merkmontuur),dan kun je het restant zelf bijbetalen of laten vergoeden door je zorgverzekering. Dit is wel afhankelijk van de dekking van je zorgverzekering. Lees daarom voorje naar de Pearle-winkel komt eerst de voorwaarden even door.

Ook verkrijgbaar:

Een beeldschermbrilvergoeding voorbeeldschermbrillen ZONDER sterkte. Ook hier kun je een beeldschermbrilvergoedingvoor aanvragen. Het gaat immers om het schadelijke blauwe licht wat gefilterdwordt door de speciale blauwfilterbeeldschermbrilglazen.

Is een beeldschermbril (computerbril) een Arbovoorziening?

We hebben ook goed nieuws voor werkgevers! Een beeldschermbril wordt volgens de wet gezien als een Arbovoorziening. Ditbrengt voor je werkgever enkele voordelen met zich mee. Je werkgever moet totop zekere hoogte alle kosten vergoeden, maar krijgt ook fiscaal voordeel bij deaanschaf van een beeldschermbril voor werknemers. Aangezien een beeldschermbrilwordt gezien als een Arbovoorziening geldt een gerichte vrijstelling die nietten koste gaat van de vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR).Beeldschermbrillen zijn hierdoor in verschillende gevallen onbelast. Uiteraardgelden hiervoor wel enkele voorwaarden:

- Een werknemer werkt minimaal twee uur perdag achter een computer.

- De beeldschermbril (computerbril) wordtvoor 90% of meer zakelijk gebruikt.

- Een onderzoek bij een erkende opticien ofoptometrist bevestigt dat de beeldschermbril noodzakelijk is.*

Bron: Handboek loonheffing 2021 uitgavemaart 2021 artikel 22.1.9

* In de meeste gevallen kun je ook gewoonaan je werkgever vragen of deze een beeldschermbril wil  vergoeden. Vaak is een oogonderzoek hierdoorniet eens nodig.

Is werkgever verplicht beeldschermbril (computerbril) te vergoeden?

Periodiek, één keer in de twee á drie jaar, of wanneer er zich klachten voordoen is een werkgever verplicht haar werknemers in de gelegenheid te stellen hun ogen te laten onderzoeken bij een opticien of optometrist. Wanneer uit de oogmeting blijkt dat de medewerker een beeldschermbril nodig heeft en een lees- & multifocale bril niet volstaat; is de werkgever verplicht een (beeldscherm)bril te vergoeden (Arbobesluit Artikel 5.11).

Ontvang ik garantie op de aangeschafte beeldschermbril (computerbril)?

Pearle Opticiens streven naar de beste kwaliteit. Toch kan het gebeuren dat een beeldschermbril (computerbril) niet voldoet aan de eisen. Daarom krijgen medewerkers via Bril van de Baas 2 jaar garantie op productie- en materiaalfouten met de Kwaliteitsgarantie van Pearle. Is de kwaliteit goed, maar is een medewerker simpelweg niet tevreden met de beeldschermbril (computerbril), dan kan met de Wengarantie van Pearle de bril binnen 2 maanden worden geruild. Is de sterkte binnen 1 jaar veranderd? Dan kunnen medewerkers via Bril van de Baas dankzij de Zichtgarantie bij Pearle kosteloos nieuwe glazen krijgen.

Kan de beeldschermbril (computerbril) worden geruild als ik toch niet tevreden ben?

Jazeker, wanneer je om welke reden dan ook niet tevreden bent met de beeldschermbril (computerbril), dan kan met de Wengarantie van Pearle de bril binnen 2 maanden worden geruild.

Wat is de kwaliteit van de beeldschermbrillen (computerbrillen) via Bril van de Baas?

Er zijn verschillende soorten beeldschermbrillen (computerbrillen) te verkrijgen. Het verschil zit met name in de kosten voor bijvoorbeeld een merkmontuur of het type glaspakket . Hoe intensiever het beeldschermgebruik, hoe meer kosten er in het completer maken van je glaspakket gaat zitten. De vergoedingen zijn als volgt:

Alle werknemers krijgen via Bril van de Baasaltijd 25% korting op de complete beeldschermbril op maat. Dit betekent dat jevoor 25% meer dan de vergoeding van je werkgever een gratis beeldschermbril(computerbril) kan uitzoeken.

Rekenvoorbeeld budgetten (werkgever)

BASIS

- Bij een vergoeding van de werkgever van €169,- is de beeldschermbril tot € 225,- gratis.

COMFORT

- Bij een vergoeding van de werkgever van €279,- is de beeldschermbril tot € 372,- gratis.

LUXE

- Bij een vergoeding van de werkgever van €389,- is de beeldschermbril tot € 518,- gratis.