Blijf je beeldscherm de baas
met Bril van de Baas

Met korting  voor werkgevers en gratis voor jou!

  • Vergoed door je werkgever
  • Ruim assortiment
  • Altijd een Pearle Opticien in de buurt

Beeldschermbril of veiligheidsbril op maat?

Beeldschermbril

Maak jouw beeldschermbril compleet met een glaspakket naar keuze. Een beeldschermbril hoort net als een goede bureaustoel en een ergonomische muis tot een comfortabele werkplek.

Meer weten over beeldschermbrillen?

Veiligheidsbril

Voorkom risico’s en bescherm je ogen door het dragen van een gecertificeerde veiligheidsbril op sterkte. Wil jij scherp zicht? Pearle biedt zowel veiligheidsbrillen met enkelvoudig als multifocaal glas.

Meer weten over veiligheidsbrillen?

Een gratis bril via jouw werkgever?

De vergoeding voor een beeldschermbril of veiligheidsbril valt voor jou als werknemer onder de ARBO, en kun je dus gewoon aanvragen bij jouw werkgever! 

Tip je baas!

Wat zegt de ARBO-wetgeving over de beeldschermbril of veiligheidsbril vergoeding ?

De Arbowetgeving verplicht dat werkgevers er zorg voor dragen dat werk geen gevaar oplevert voor de veiligheid en de gezondheid van werknemers. Zij moeten hun werknemers daarom een vergoeding bieden om een beeldschermbril of veiligheidsbril aan aan te laten schaffen als dit nodig is.

Via Bril van de Baas kun je bij iedere winkel van Pearle Opticiens jouw ideale beeldschermbril of veiligheidsbril uitkiezen.

Jouw overzicht

Met een paar simpele stappen helpen we je aan een mooie beeldschermbril of veiligheidsbril.

1

Goed nieuws

Je hebt een
uitnodigingsmail ontvangen
voor een Bril van de Baas!

2

Opticien kiezen

Maak via de toegestuurde link
een afspraak bij een Pearle opticien
bij jou in de buurt.

3

Oogmeting

Een gediplomeerde opticien
zorgt voor een oogmeting en
advies op maat.

4

Montuur op maat

Kies je glas opties en een montuur dat
bij je past.

5

Afrekenen

Indien je een luxere bril wilt kiezen
dan de vergoeding van je baas, heb je de
mogelijkheid om bij te betalen.

6

Zet 'm op!

Binnenkort kun je je collega's
verrassen met je nieuwe look en profiteren
je ogen van scherp en comfortabel zicht.

Hoe werkt het?

In een oogwenk geregeld

1. Meld je aan

Informatiepakket en/of een demo?
We laten je graag zien wat wij voor jou kunnen betekenen.

2. Kies een pakket

We denken graag met je mee welk budget het best aansluit bij de behoeften van jouw werknemers.

3. Nodig werknemers uit

Na het opzetten van een gratis bedrijfsaccount op de Bril van de Baas portal kun je meteen aan de slag.

4. Gratis oogmeting

Jouw werknemer kan vanuit de uitnodiging een afspraak maken voor een gratis oogmeting en kiest een bril uit.

5. Hou het overzicht

Alle informatie vind je terug in het bedrijfsaccount. We sturen je periodiek een verzamelfactuur.

Hoe tip ik mijn baas?

Aanmelden
Laat je gegevens achter, dit kan ook anoniem. Wij nemen contact op je baas!
Bedrijf akkoord?
Dan is jouw werkgever partner geworden en kun jij een gratis bril uitzoeken.
Meting & bril
Kom naar Pearle voor een gratis oogmeting, kies het type glas en je montuur uit.
Tip je baas!

Meest gestelde vragen voor werknemers

Hoe werkt een beeldschermbril?

Een beeldschermbril, of computerbril, is een bril die optimaal zicht geeft achter de computer. Werk je meer dan 2 uur per dag achter een computer? De kans is dan groot dat je aan het einde van de dag last hebt van vermoeide en droge ogen. Onze ogen zijn niet gemaakt om langdurig en intensief op korte afstanden te kijken. Je kunt hierdoor ook last krijgen van slaapproblemen.

Tijd voor een beeldschermbril, of computerbril, op maat. Zorg voor extra comfort met Relaxview en kijk weer ontspannen naar  een beeldscherm. Rust je beeldschermbril uit met blauwlichtfilterglazen voor ontspannen zicht en voorkom slaapproblemen.

Vraag een beeldschermbril aan bij jouw werkgever. Een beeldschermbril is door de Arbowetgeving gratis voor werknemers en fiscaal aftrekbaar voor werkgevers.  

Is er ruime keuze uit monturen?

Met Bril van de Baas heb je de keuze uit vrijwel het gehele assortiment monturen bij Pearle Opticiens. Pearle heeft meer dan 1500 (merk)monturen in haar assortiment. Je kiest uit merken zoals Ray-Ban, Michael Kors en Vogue. Bekijk de hele collectie aan brillen op de website van Pearle. Goed om te weten is dat Pearle gevestigd is door heel Nederland in meer dan 360 winkels. Vind een opticien in je buurt

Waar kan ik een oogmeting laten doen voor Bril van de Baas?

Via Bril van de Baas kun je een gratis oogmeting laten doen bij één van de winkels van Pearle.

Via jouw werkgever ontvang je eerst een uitnodigingsmail van Bril van de Baas voor een gratis oogmeting en de vergoeding van een bril. In deze uitnodiging staat een link waarmee je direct een afspraak kunt maken bij een winkel van Pearle bij jou in de buurt.

Ik wil een duurdere beeldschermbril dan de vergoeding van mijn werkgever, kan dat?

Indien je voor een beeldschermbril kiest die duurder is dan het budget, bijvoorbeeld door een duurder merkmontuur, dan betaal je de meerprijs zelf bij in de winkel. Of je declareert brilvergoeding bij de zorgverzekering. Dit is wel afhankelijk van de dekking van je zorgverzekering. Lees daarom voor je naar de Pearle winkel komt eerst de voorwaarden even door.

Is een beeldschermbril een Arbovoorziening?

We hebben ook goed nieuws voor werkgevers! Een beeldschermbril wordt volgens de wet gezien als een Arbovoorziening. Dit brengt voor je werkgever enkele voordelen met zich mee. Je werkgever moet tot op zekere hoogte alle kosten vergoeden, maar krijgt ook fiscaal voordeel bij de aanschaf van een beeldschermbril voor werknemers. Aangezien een beeldschermbril wordt gezien als een Arbovoorziening geldt een gerichte vrijstelling die niet ten koste gaat van de vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR).Beeldschermbrillen zijn hierdoor in verschillende gevallen onbelast. Uiteraard gelden hiervoor wel enkele voorwaarden:

- Een werknemer werkt minimaal twee uur per dag achter een computer.

- Een onderzoek bij een erkende opticien of optometrist bevestigt dat de beeldschermbril noodzakelijk is.

Bron: Handboek loonheffing 2023 artikel 22.1.9

Is de werkgever verplicht een beeldschermbril te vergoeden?

Periodiek, één keer in de twee á drie jaar, of wanneer er zich klachten voordoen is een werkgever verplicht haar werknemers in de gelegenheid te stellen hun ogen te laten onderzoeken bij een opticien of optometrist. Wanneer uit de oogmeting blijkt dat de medewerker een beeldschermbril nodig heeft en een lees- of multifocale bril niet volstaat; is de werkgever verplicht een beeldschermbril te vergoeden (Arbobesluit Artikel 5.11).

Ontvang ik garantie op de aangeschafte beeldschermbril?

Pearle Opticiens streeft naar de beste kwaliteit. Toch kan het gebeuren dat een beeldschermbril  niet voldoet aan de eisen. Daarom krijgen medewerkers via Bril van de Baas 2 jaar garantie op productie- en materiaalfouten met de Kwaliteitsgarantie van Pearle. Is de kwaliteit goed, maar is een medewerker simpelweg niet tevreden met de beeldschermbril, dan kan met de Wengarantie van Pearle de glazen binnen 2 maanden worden geruild. Is de sterkte binnen 1 jaar veranderd? Dan kunnen medewerkers via Bril van de Baas dankzij de Zichtgarantie bij Pearle kosteloos nieuwe glazen krijgen.

Kan de beeldschermbril worden geruild als ik toch niet tevreden ben?

Jazeker, wanneer je om welke reden dan ook niet tevreden bent met de beeldschermbril, dan kan je met de Wengarantie van Pearle je glazen binnen 2 maanden ruilen.

Wat kost een beeldschermbril?

Er zijn verschillende soorten beeldschermbrillen te verkrijgen. De kosten worden bepaald door de keuze van het merkmontuur, het type glaspakket en eventuele extra opties.

Werknemers krijgen via Bril van de Baas altijd een maximaal budget waarvoor ze een complete beeldschermbril op maat kunnen kiezen. Daarna gaat er 25% korting vanaf. De werkgever kiest uit 3 pakketten met een oplopende vergoeding:

BASIS

- Budget van € 225 voor een beeldschermbril. Na aftrek van 25% korting zijn de kosten voor de werkgever € 169.

COMFORT

- Budget van € 372 voor een beeldschermbril. Na aftrek van 25% korting zijn de kosten voor de werkgever € 279.

LUXE

- Budget van € 518 voor een beeldschermbril. Na aftrek van 25% korting zijn de kosten voor de werkgever € 389.

Wanneer de beeldschermbril duurder is dan het afgesproken budget, dan betaalt de werknemer de meerprijs zelf bij in de winkel. Van de meerprijs gaat ook 25% Bril van de Baas korting af.