Blijf je beeldscherm de baas
met Bril van de Baas

Met korting  voor werkgevers en gratis voor jou!

  • Vergoed door je werkgever
  • Ruim assortiment
  • Altijd een Pearle Opticien in de buurt

Gratis beeldschermbril
op maat?

Maak jouw werkplek comfortabel met een beeldschermbril of computerbril op maat.

Zit jij ook meer dan 2 uur per dag achter een beeldscherm? Voorkom oogklachten zoals vermoeide, droge en geïrriteerde ogen, maar ook nek, schouder en hoofdpijn met een beeldschermbril.

Maak jouw beeldschermbril of computerbril compleet met een glaspakket naar keuze. Een beeldschermbril hoort net als een goede bureaustoel en een ergonomische muis tot een comfortabele werkplek.

Wat doet een beeldschermbril?

Een beeldschermbril, of computerbril, is geoptimaliseerd op de ideale kijkafstand tussen jouw ogen en het beeldscherm. De glazen van een beeldschermbril met blauw licht filter bril glazen zijn voorzien van een special blauw licht filter. Blauw licht is heel helder en heeft een hoog energieniveau. Als je daar teveel naar kijkt, veroorzaakt dat mogelijk vermoeide, droge ogen en hoofdpijn. In sommige gevallen kan dit zelfs leiden tot slaapstoornissen!

Een beeldschermbril neutraliseert blauw licht. Klanten geven aan dat beeldschermbrillen (computerbrillen) helpen vermoeide ogen te verminderen. Dit komt door de vermindering van de lichtschittering achter het scherm en scherper contrast.​

Beeldschermbrillen en computerbrillen zijn ook zonder sterkte verkrijgbaar. Vraag een gratis beeldschermbril aan

Gratis beeldschermbril?

De vergoeding voor een beeldschermbril valt voor jou als werknemer onder de ARBO, en kun je dus gewoon aanvragen bij jouw werkgever! Helemaal nu we meer tijd zijn gaan doorbrengen achter een beeldscherm.

Vraag gelijk even bij de Pearle Opticien of ze er blauw licht filter glazen in willen zetten, en met Relax view. Onderzoek heeft aangetoond dat dit type glazen de nachtrust positief beïnvloed. Veel klanten geven aan dat het vermoeide en drogen ogen helpt voorkomen.

Vraag een gratis beeldschermbril aan

Wat zegt de ARBO-wetgeving over de beeldschermbril vergoeding ?

De ARBO-wetgeving verplicht dat werkgevers er zorg voor dragen dat beeldschermwerk geen gevaar oplevert voor de veiligheid en de gezondheid van werknemers. Zij moeten hun werknemers daarom een vergoeding bieden om een beeldschermbril (computerbril) aan te schaffen als dit nodig is. Maak gebruik van de ARBO-wetgeving.  

Via Bril van de Baas kun je bij iedere winkel van Pearle Opticiens een merkmontuur uitkiezen voor jouw ideale beeldschermbril of computerbril. Maak jouw merkmontuur compleet met een glaspakket naar keuze. Bij aanschaf van een beeldschermbril krijg je er ook een gratis oogmeting bij.

Aanmelden
Laat je gegevens achter, dit kan ook anoniem. Wij nemen contact op je baas!
Bedrijf akkoord?
Dan is jouw werkgever partner geworden en kun jij een gratis beeldschermbril uitzoeken.
Merk & Montuur
Kom naar Pearle voor een gratis oogmeting, kies het type glas en je montuur uit.

Meest gestelde vragen voor werknemers

Hoe werkt een beeldschermbril (computerbril)?

Langdurig geconcentreerd kijken naar een beeldscherm kan zorgen voor oogproblemen, hoofpijn en nek- of schouderklachten. Een beeldschermbril (computerbril) zorgt voor optimaal zicht en een ontspannen werkhouding achter een beeldscherm. De glazen zijn geoptimaliseerd naar de kijkafstand tussen een beeldscherm en je ogen. Samen met de blauwlichtfilter draagt dit bij aan een rustige blik op je beeldscherm.

Beeldschermbril glazen zijn ook verkrijgbaar zonder sterkte.

Bijkomend voordeel van het dragen van een beeldschermbril (computerbril) is dat je door het voorkomen van oogklachten ook gemakkelijker in een ergonomische zithouding blijft werken. Dit draag bij aan het verminderen van fysieke klachten.

Is er ruime keuze monturen?

Met Bril van de Baas heb je de keuze uit vrijwel het gehele assortiment monturen bij Pearle Opticiens. Pearle Opticiens heeft meer dan 1500 (merk)monturen in haar assortiment. Ook biedt Pearle Opticiens keuze uit een ruim assortiment merken zoals Ray-Ban, Carrera en Emporio Armani. Bekijk de hele collectie aan brillen op de website van Pearle Opticiens. Goed om te weten is dat Pearle Opticiens is gevestigd door heel Nederland in meer dan 350 winkels. Vind een opticien in je buurt

Waar kan ik een oogmeting laten doen voor Bril van de Baas?

Via Bril van de Baas kun je een gratis oogmeting laten doen bij één van de winkels van Pearle Opticiens.

Via jouw werkgever ontvang je eerst een uitnodiging voor een gratis oogmeting en een beeldschermbril (computerbril) vergoeding. In deze uitnodiging zit een URL waarmee je direct een afspraak kunt maken bij een winkel van Pearle Opticiens bij jou in de buurt. Deze URL is 30 dagen geldig; daarna wordt deze geblokkeerd en zul je bij je werkgever een nieuwe URL moeten aanvragen.

Ik wil een duurdere beeldschermbril (computerbril) dan de vergoeding van mijn werkgever, kan dat?

Alle werknemers krijgen via Bril van de Baas altijd 25% korting op de complete beeldschermbril (computerbril) op maat. Dit betekentdat je voor 25% meer dan de vergoeding van je werkgever een gratis beeldschermbril (computerbril) kan uitzoeken. De beeldschermbril (computerbril) vergoedingen zijn als volgt:

BASIS

- Bij een vergoeding van de werkgever van EUR 169,- is de beeldschermbril tot 225,- gratis.

COMFORT

- Bij een vergoeding van de werkgever van EUR 279,- is de beeldschermbril tot 372,- gratis.

LUXE

- Bij een vergoeding van de werkgever van EUR 389,- is de beeldschermbril tot EUR 518.- gratis.

Ter info: indien je voor een duurdere beeldschermbril wilt gaan, dan kun je het restant zelf bijbetalen of laten vergoeden door je zorgverzekering (dit is afhankelijk van de dekking van je zorgverzekering).

Is een beeldschermbril (computerbril) een Arbovoorziening?

Ja, een beeldschermbril (computerbril) is een Arbovoorziening. Hiervoor geldt een gerichte vrijstelling die niet ten kosten gaan van de vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR).

Meer informatie over de voorwaarden vind je hierover in het handboek loonheffing 2021 (uitgave juli 2021, paragraaf 22.1.9 en 22.1.10.)

Is werkgever verplicht beeldschermbril (computerbril) te vergoeden?

Periodiek, één keer in de twee á drie jaar, of wanneer er zich klachten voordoen is een werkgever verplicht haar werknemers in de gelegenheid te stellen hun ogen te laten onderzoeken bij een opticien of optometrist. Wanneer uit de oogmeting blijkt dat de medewerker een beeldschermbril nodig heeft en een lees- & multifocale bril niet volstaat; is de werkgever verplicht een (beeldscherm)bril te vergoeden (Arbobesluit Artikel 5.11).

Ontvang ik garantie op de aangeschafte beeldschermbril (computerbril)?

Pearle Opticiens streven naar de beste kwaliteit. Toch kan het gebeuren dat een beeldschermbril (computerbril) niet voldoet aan de eisen. Daarom krijgen medewerkers via Bril van de Baas 2 jaar garantie op productie- en materiaalfouten met de Kwaliteitsgarantie van Pearle. Is de kwaliteit goed, maar is een medewerker simpelweg niet tevreden met de beeldschermbril (computerbril), dan kan met de Wengarantie van Pearle de bril binnen 2 maanden worden geruild. Is de sterkte binnen 1 jaar veranderd? Dan kunnen medewerkers via Bril van de Baas dankzij de Zichtgarantie bij Pearle kosteloos nieuwe glazen krijgen.

Kan de beeldschermbril (computerbril) worden geruild als ik toch niet tevreden ben?

Jazeker, wanneer je om welke reden dan ook niet tevreden bent met de beeldschermbril (computerbril), dan kan met de Wengarantie van Pearle de bril binnen 2 maanden worden geruild.

Wat is de kwaliteit van de beeldschermbrillen (computerbrillen) via Bril van de Baas?

Bril van de Baas is de zakelijke service van Pearle Opticiens. Bij Pearle Opticiens kun je altijd rekenen op kwaliteit. Daarom krijgen werknemers op elke beeldschermbril (computerbril) 2 jaar garantie op productie- en materiaalfouten. Hieronder een overzicht van alle garanties:

Kwaliteitsgarantie | Wengarantie | Zichtgarantie