Blijf je beeldscherm de baas
met een Bril van de Baas

Met korting  voor werkgevers en gratis voor jou!

  • Vergoed door je werkgever
  • Ruim assortiment
  • Altijd een Pearle Opticien in de buurt

Waarom wil jij gebruik maken van een beeldschermbril vergoeding?

Maak jouw werkplek comfortabel.

Zit jij ook meer dan 2 uur per dag achter een beeldscherm? Voorkom oogklachten zoals droge of vermoeide ogen, maar ook nek-, schouder- en hoofdpijn met een beeldschermbril.

Een beeldschermbril hoort net als een goede bureaustoel en een ergonomische muis tot een comfortabele werkplek.

Wat doet een beeldschermbril?

Een beeldschermbril is geoptimaliseerd op de ideale kijkafstand tussen jouw ogen en het beeldscherm. De glazen van een beeldschermbril zijn voorzien van een special blauw licht filter. Blauw licht is heel helder en heeft een hoog energieniveau. Als je daar teveel naar kijkt, veroorzaakt dat mogelijk branderige-, droge ogen en hoofdpijn. In sommige gevallen kan dit zelfs leiden tot slaapstoornissen!

Een beeldschermbril neutraliseert blauw licht. Klanten geven aan dat beeldschermbrillen helpen vermoeide ogen te verminderen. Dit komt door de vermindering van de lichtschittering achter het scherm en scherper contrast.​

Beeldschermbrillen zijn ook zonder sterkte verkrijgbaar. Uiteraard zit er in de glazen wel een speciaal blauw licht filter om de ogen te beschermen.
Lees meer over beeldschermbrillen op de website van Pearle Opticiens.

Heb jij een beeldschermbril nodig?

Zit jij iedere dag achter een beeldscherm voor werk? Doe de schermtest van Pearle en kom erachter óf en welk type beeldschermbril bij jou past. Het goede nieuws is: alle type beeldschermbrillen verkrijgbaar bij Pearle krijg je bij Bril van de Baas gratis via je werkgever!

Doe de Pearle schermtest

Wat zegt de Arbowet over de beeldschermbril vergoeding?

De Arbowet verplicht dat werkgevers ervoor zorgen dat beeldschermwerk geen gevaar oplevert voor de veiligheid en de gezondheid van hun werknemers. Zij moeten hun werknemers daarom een vergoeding bieden om een beeldschermbril aan te schaffen als dit nodig is.

Meest gestelde vragen door werknemers

Hoe werkt een beeldschermbril?

Langdurig geconcentreerd kijken naar een beeldscherm kan zorgen voor oogproblemen, hoofpijn en nek- of schouderklachten. Een beeldschermbril zorgt voor optimaal zicht en een ontspannen werkhouding achter een beeldscherm. De sterkte in de glazen is geoptimaliseerd naar de kijkafstand tussen een beeldscherm en de ogen. Samen met de blauwlichtfilter draagt dit bij aan een rustige blik op je scherm.

Is er ruime keuze monturen?

Met Bril van de Baas heb je de keuze uit vrijwel het gehele assortiment monturen bij Pearle Opticiens; meer dan 1500 monturen. Ook biedt Pearle Opticiens keuze uit een ruim assortiment merken zoals Ray-Ban, Carrera en Emporio Armani. Voor het volledige assortiment zie https://www.pearle.nl/brillen.

Waar kan ik een oogmeting laten doen voor Bril van de Baas?

Via Bril van de Baas kun je een gratis oogmeting laten doen bij één van de vestigingen van Pearle. Via jouw werkgever ontvang je eerst een uitnodiging voor een gratis oogmeting en een beeldschermbril vergoeding. In deze uitnodiging zit een URL waarmee je direct een afspraak kunt maken bij een Pearle vestiging bij jou in de buurt. Deze URL is 30 dagen geldig; daarna wordt deze geblokkeerd en zul je bij je werkgever een nieuwe URL moeten aanvragen.

Ik wil een duurdere bril dan de vergoeding van mijn werkgever, kan dat?

Alle werknemers krijgen via Bril van de Baas altijd 25% korting op de complete beeldschermbril op maat. Dit betekentdat je voor 25% meer dan de vergoeding van je werkgever een gratis beeldschermbril kan uitzoeken. Bij een vergoeding van de werkgever van EUR 169,- is de beeldschermbril gratis tot 225,-; bij EUR 279,- is de beeldschermbril tot 372,- gratis en bij EUR 389,- is de bril tot EUR 518.- gratis. Indien je voor een duurdere bril wilt gaan, dan kun je het restant zelf bijbetalen of laten vergoeden door je zorgverzekering.

Is een beeldschermbril een Arbovoorziening?

Ja, een beeldschermbril is een Arbovoorziening. Hiervoor geldt een gerichte vrijstelling die niet ten kosten gaan van de vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR).

Meer informatie over de voorwaarden vind je hierover in het handboek loonheffing 2021 (uitgave juli 2021, paragraaf 22.1.9 en 22.1.10.)

Is werkgever verplicht beeldschermbril te vergoeden?

Periodiek, één keer in de twee á drie jaar, of wanneer er zich klachten voordoen is een werkgever verplicht haar werknemers in de gelegenheid te stellen hun ogen te laten onderzoeken bij een opticien of optometrist. Wanneer uit de oogmeting blijkt dat de medewerker een beeldschermbril nodig heeft en een lees- & multifocale bril niet volstaat; is de werkgever verplicht een (beeldscherm)bril te vergoeden. (Arbobesluit Artikel 5.11).

Ontvang ik garantie op de aangeschafte beeldschermbril?

Pearle Opticiens streven naar de beste kwaliteit. Toch kan het gebeuren dat een beeldschermbril niet voldoet aan de eisen. Daarom krijgen medewerkers via Bril van de Baas 2 jaar garantie op productie- en materiaalfouten met de Kwaliteitsgarantie van Pearle. Is de kwaliteit goed, maar is een medewerker simpelweg niet tevreden met de beeldschermbril, dan kan met de Wengarantie van Pearle de bril binnen 2 maanden worden geruild. Is de sterkte binnen 1 jaar veranderd? Dan kunnen medewerkers via Bril van de Baas dankzij de Zichtgarantie bij Pearle kosteloos nieuwe glazen krijgen.

Kan de beeldschermbril worden geruild als ik toch niet tevreden ben?

Jazeker, wanneer je om welke reden dan ook niet tevreden bent met de beeldschermbril, dan kan met de Wengarantie van Pearle de bril binnen 2 maanden worden geruild.

Wat is de kwaliteit van de beeldschermbrillen via Bril van de Baas?

Bril van de Baas is de zakelijke service van Pearle Opticiens. Bij Pearle Opticiens kun je altijd rekenen op kwaliteit. Daarom krijgen werknemers op elke beeldschermbril 2 jaar garantie op productie- en materiaalfouten.