Terug naar media overzicht

5 vragen over een beeldschermbril op maat

Bril van de Baas heeft antwoord op jouw vragen over een beeldschermbril op maat. Veel thuiswerkers hebben de afgelopen tijd last gekregen van oogklachten. Deze oogklachten zijn met name ontstaan door intensief beeldschermgebruik. Met als gevolg: slaapproblemen en ook nog eens droge, geïrriteerde en vermoeide ogen.

1.     Wat is een beeldschermbril (computerbril) ?

Een beeldschermbril (computerbril) is een bril waarvan de glazen extra ondersteuning geven om jou scherper en comfortabeler op een beeldscherm te laten kijken. Je ogen hoeven zich hierdoor minder in te spannen en raken hierdoor minder snel vermoeid. Door het comfortabeler kijken naar een beeldscherm blijven personen ook makkelijker in de juiste werkhouding zitten waardoor de kans op fysieke klachten zoals hoofd, nek, schouder en rugpijn worden verkleind. Lees vooral even deze pagina als je nog meer informatie over een beeldschermbril nodig hebt.

2.     Heb jij een beeldschermbril nodig?

Bril van de Baas adviseert iedereen periodiek een oogmeting te laten doen bij een gecertificeerd opticien zoals Pearle Opticiens. De opticiens van Pearle controleren of je ogen sterkte nodig hebben zodat ze bij het kijken meer rust ervaren. Ook wanneer je bril geen sterkte nodig heeft is het geen enkel probleem om dan ook een beeldschermbril aan te schaffen. Het verschil met een normale bril kun je maken met blauwlicht filter glazen. Veel mensen merken duidelijk verschil bij het dragen van een beeldschermbril met blauwlicht filter en hebben minder last van vermoeide ogen, vermindering van lichtschittering achter een beeldscherm en hebben een scherper contrast.

3.     Wat is het effect van blauwlichtfilter glazen in een beeldschermbril?

Beeldschermen stralen een kunstmatig blauw licht uit. Mensen kijken bij beeldschermwerk vaak onnodig lang zonder te knipperen naar een beeldscherm. Bij intensief beeldscherm gebruik kan dit kunstmatige blauwe licht zorgen voor slaapproblemen en door het niet knipperen ook nog eens voor vermoeide en drogen ogen. Blauwlichtfilter glazen zorgen dat het blauwe licht de ogen niet bereikt waardoor oogklachten verminderen. Hiernaast heeft het ook een positief effect op je hersenen. Door te lang kijken in kunstmatig blauw licht wordt de aanmaak van het slaaphormoon verminderd. Hierdoor kun je op den duur slaapproblemen ervaren.

4.     Stel je hebt al een bril, kan het zijn dat je ook nog een beeldschermbril nodig hebt?

Een beeldschermbril kan een waardevolle aanvulling zijn op de huidige bril die je draagt. De reden is als volgt. Wanneer je met een bril rondloopt is deze afgesteld op verschillende kijkgebieden. Denk aan ver weg en dichtbij. Voor optimaal zicht in dat ‘tussengebied’ (zoals wanneer je op een beeldscherm kijkt) heb je een beeldschermbril nodig voor optimaal zicht.  

5.     Wat kost een beeldschermbril?

Een beeldschermbril op sterkte is al verkrijgbaar vanaf 120,- euro. Een werknemer kan in veel gevallen een gratis beeldschermbril op maat krijgen via je werkgever. De Arbowet verplicht werkgevers om werknemers een beeldschermbril aan te bieden wanneer nodig. Bril van de Baas is het platform wat dit mogelijk maakt. Ook worden er pakketten aangeboden voor nog scherper zicht (ook gratis voor werknemers). De meeste fulltimers verrichten met gemakt meer dan 40 uur per week aan beeldschermwerk!

Gratis oogmeting

Goed om te weten. Bij aankoop van een beeldschermbril kun je met Bril van de Baas bij Pearle Opticiens een gratis oogmeting laten doen. Bril van de Baas werkt namelijk exclusief samen met Pearle Opticiens.

Pearle Opticiens Schermtest

Voor wanneer je nog niet zeker weet of je een beeldschermbril nodig hebt is er een schermtest. Doe eerst even de schermtest van Pearle en ontdek of jij écht een beeldschermbril nodig hebt.

Mocht je na het lezen van dit artikel nog steeds vragen hebben, dan hebben we uiteraard ook nog een uitgebreid overzicht met FAQ voor werknemers en werkgevers.

Ingediend in:

beeldschermbril
computerbril
voor werknemers
pearle opticiens