Terug naar media overzicht

Beeldschermbril vergoeding voor werknemers

Een beeldschermbril kan een uitkomst bieden wanneer je beeldschermwerk uitvoert en oogklachten wil voorkomen. Je hebt genoeg onderzoek gedaan naar een beeldschermbril en wil er het liefst zo snel mogelijk een aanschaffen. Wanneer je recht hebt op een beeldschermbril vergoeding lees je verderop in dit artikel.

Beeldschermbrillen, ofwel computerbrillen, oftewel blauw filter brillen, zijn brillen met speciale glazen gemaakt voor beeldschermwerk. Het speciale glas is net even iets anders geslepen waardoor je altijd scherp ziet op een beeldscherm. Hiernaast hebben de glazen van beeldschermbrillen een blauw filter om het blauwe licht wat uit een beeldscherm (maar ook tablet of mobieletelefoon) te filteren. Zo voorkom je vierkante ogen, hoofdpijn en blijf je makkelijker werken in de ergonomische zithouding.

Beeldschermbril vergoeding

Bril van de Baas is hét platform wat het mogelijk maakt om een werkgever jou als werknemer eenvoudig een beeldschermbril aan te bieden. Want ja, volgensde Arbowet is jouw werkgever verplicht jou een beeldschermbril, ofwel computerbril, oftewel blauw filter bril, te vergoeden wanneer je:

·       Meer dan 2 uur per dag beeldschermwerk aan het uitvoeren bent.

·       Je oogklachten hebt of dit denkt te kunnen voorkomen met een beeldschermbril.

Nu vraag je jezelf waarschijnlijk af of je direct een beeldschermbril kunt aanschaffen met een beeldschermbril vergoeding. Uiteraard moet je wel even de voorwaarden hebben besproken met je werkgever voor je er een aanschaft. Vergeet niet dat je wordt beschermt door de Arbowet mocht je er even niet uitkomen. De Arbowet schrijft voor dat jouw werkgever oogklachten en de fysieke klachten die kunnen voortvloeien uit beeldschermwerk moet helpen voorkomen. Nogmaals, dit is wettelijk verplicht en geldt al vanaf dag 1 dat je in dienstbent bij je werkgever. Wanneer je van je werkgever moet aantonen dat je oogklachten hebt, dan kun je dit oogonderzoek bij de opticien of optometrist ook laten vergoeden. Je hebt namelijk recht op een oogonderzoek wanneer je oogklachten ervaart of het gevoel hebt dat je gezichtsvermogen verminderd door beeldschermwerk.

Oogonderzoek is niet verplicht

Vaak kun je ook gewoon aan je werkgever vragen of ze een beeldschermbril willen vergoeden. Er wordt dan wel verwacht dat je méér dan 2 uur per dag voor je werkgever beeldschermwerk aan het uitvoeren bent. Goed om te weten. Ook wanneer je al een leesbril of bril met sterkte draagt kun je een vergoeding aanvragen voor een beeldschermbril, ofwel computerbril, oftewel blauw filterbril. Je hebt er volgens de Arbowet gewoon recht op!

Budget werknemer

De meeste werkgevers zijn bereid 300,- euro te vergoeden aan een beeldschermbril voor werknemers die fulltime achter een computer zitten. Vanwege het fiscaal voordeel wat behaalt kan worden door werkgevers, kun je vervolgens als werknemer met deze beeldschermbril vergoeding een beeldschermbril uitzoek van ongeveer 500,- euro. Hiermee kun je speciale glazen uitzoeken die voldoen aan jouw behoefte. Er zijn namelijk meerdere soorten enkelvoudige, maar ook multifocale glazen beschikbaar. Uiteraard zijn er ook beeldschermbrillen van een lagere prijsklasse te verkrijgen. Lees hier hoeveel een basic beeldschermbril kost. Bekijk hier de verschillende budgetten voor werknemers.

Ook verkrijgbaar:

Een beeldschermbril vergoeding voor beeldschermbrillen ZONDER sterkte. Ook hier kun je een beeldschermbril vergoeding voor aanvragen. Het gaat immers om het schadelijke blauwe licht wat gefilterd wordt door de speciale blauwfilter beeldschermbril glazen.

Tip je baas en ontvang die beeldschermbril vergoeding voor jouw beeldschermbril, of computerbril op maat!

Ingediend in:

voor werknemers
ARBO-wetgeving