Header 1

Wij helpen de ogen van werkend Nederland beschermen tegen beeldschermen

Met korting  voor werkgevers en gratis voor werknemers.

Header 2

Veilig werken met een veiligheidsbril van Bril van de Baas.

Wij helpen jouw werknemers beschermen tegen beeldschermen

Header 3

We willen je graag meer vertellen over Bril van de Baas...

Laat je gegevens achter en wij nemen spoedig contact met je op om te bespreken wat jouw wensen zijn en verder toe te lichten wat Bril van de Baas jouw bedrijf te bieden heeft. Bril van de Baas is hét platform wat werkgevers gebruiken om werknemers een beeldschermbril (computerbril) aan te bieden.

Heb je vragen over de services en garanties van Bril van de Baas? Zeer specifieke vragen over onze beeldschermbrillen (computerbrillen)? Beeldschermbril (computerbril) vergoedingen aan werknemers? Of korting voor werkgevers bij aanschaf van een beeldschermbril (computerbril)? Vraag een demo aan bij interesse naar een beeldschermbril (computerbril).

Header 4

Cookieverklaring

USP 1

  • Beter zicht
  • Meer rust voor je ogen
  • Helpt bij een goede werkhouding

Logo's 1

De werknemers van o.a. deze bedrijven gingen je voor ...

De werknemers van o.a. de volgende bedrijven gingen je voor...

PWC
Provincie Limburg
Connect Group
ATAG Benelux
DZB Leiden
Wabtec Netherlands
Havas Lemz
Koopwoning Service
WSD
Seris Security
Blue Phoenix Group
Pluvo
PWC
Provincie Limburg
Connect Group
ATAG Benelux
DZB Leiden
Wabtec Netherlands
Havas Lemz
Koopwoning Service
WSD
Seris Security
Blue Phoenix Group
Pluvo

Content 1

Wat is Bril van de Baas?

Bril van de Baas ontzorgt werkgevers en helpt werknemers aan een beeldschermbril (computerbril) op maat.

Werkgevers betalen bij Bril van de Baas nooit meer dan de afgesproken vergoeding en houden altijd overzicht in het bedrijfsaccount op het Bril van de Baas portaal. Werknemers krijgen bij Bril van de Baas altijd een gratis oogmeting bij een van de vele winkels van Pearle Opticiens.

Kom vandaag nog langs in de winkel. Of bekijk ons ruime assortiment aan beeldschermbrillen (computerbrillen) online. Kies uit ons ruime assortiment aan (merk)monturen en maak jouw beeldschermbril (computerbril) compleet met een van de glaspakketten.

Voor werkgeversVoor werknemers

Content 2

Hoe werkt Bril van de Baas

In de video wordt kort maar krachtig uitgelegd hoe gemakkelijk de service van Bril van de Baas werkt.

Bril van de Baas biedt zowel beeldschermbrillen als veiligheidsbrillen aan.

Content 3

Meer informatie?

Content 4

Wat is een beeldschermbril? 

Onze ogen zijn niet gemaakt om langdurig en intensief op korte afstanden te kijken. Dat kan op den duur vervelende klachten geven.

Een beeldschermbril, ofwel computerbril, is een bril die optimaal zicht geeft achter de computer. Werken jouw medewerkers meer dan 2 uur per dag achter een computer? Dan is de kans groot dat ze  aan het einde van de dag vaak vermoeide ogen of zelfs andere fysieke klachten kunnen ervaren.

Tijd voor een beeldschermbril (computerbril) !
Zorg voor een beter zicht op de werkplek voor al jouw medewerkers via Bril van de Baas. Werknemers krijgen bij Bril van de Baas altijd een gratis oogmeting bij een van de vele winkels van Pearle Opticiens.

Heb jij een beeldschermbril nodig?

Zit jij iedere dag achter een beeldscherm voor werk? Doe de schermtest van Pearle Opticiens en kom erachter óf en welk type beeldschermbril (computerbril) bij jou past.

Het goede nieuws is: alle type beeldschermbrillen (computerbrillen) verkrijgbaar bij Pearle krijg je bij Bril van de Baas gratis via je werkgever! Ontdek of jij een beeldschermbril (computerbril) nodig hebt.

Doe de Pearle schermtest

Content 5

Wat is het verschil tussen een multifocale bril & een beeldschermbril?

Met een multifocale bril kun je zowel dichtbij als ver weg scherp zien. Dit is meestal nodig wanneer je ouder wordt en je naast slecht zicht in de verte bijvoorbeeld ook steeds slechter op korte afstand een boek kunt lezen.

Het kijkgedeelte in een multifocale bril voor objecten die niet dichtbij, maar ook niet ver weg zijn, is relatief smal. Om het beeldscherm goed te kunnen zien, ga je daardoor vaak verder voorover buigen en met je ogen knijpen. Een beeldschermbril kan hier verandering in brengen. De reden dat een beeldschermbril goed werkt is als volgt.

Een beeldschermbril heeft ook twee kijkgebieden, maar deze glazen worden speciaal op sterkte gemaakt om scherp zicht te bieden op zowel je toetsenbord als je beeldscherm. Uitermate geschikt voor beeldschermwerk.

Geen beeldschermbril met multifocale sterkte nodig?

Probeer dan een beeldschermbril met Relaxview. Met Relaxview glazen is het onderste gedeelte van het glas voorzien van een extra ondersteuning. Hiermee zorg je ervoor dat je ogen zich makkelijker kunnen afstemmen op verschillende zichtafstanden. Zo neem je een ontspannen houding aan als je langdurig en intensief gebruik maakt van je beeldscherm.

Content 6

Beeldschermbril zonder sterkte?

Een beeldschermbril is ook verkrijgbaar zonder sterkte. Dagelijks kijken we vaak urenlang onafgebroken naar een beeldscherm. Uit beeldschermen komt kunstmatig blauw licht. Kunstmatig blauw licht is helder en heeft een hoog energieniveau. Als je daar teveel naar kijkt, veroorzaakt dat mogelijk vermoeide, droge ogen, hoofdpijn en kan het slaapstoornissen veroorzaken. Dit wordt door onderzoek van het RIVM bevestigd.

Een beeldschermbril kan worden uitgerust met blauwlichtfilter- glazen om kunstmatig blauw licht te filteren.

Veel klanten geven aan met een beeldschermbril met blauwlichtfilter met Relaxview minder last te hebben van vermoeide, droge ogen, vermindering van lichtschitteringen achter het scherm en krijgen er een goede nachtrust voor terug.​ Een computerbril zorgt dat je meer een ontspannen werkhouding krijgt, waardoor je nek-, schouder- en rugklachten kunt voorkomen. Beeldschermbrillen met en zonder sterkte zijn verkrijgbaar bij iedere Pearle winkel.

Content 7

Exclusief bij Pearle Opticiens

Keuze meer dan 1500 (merk)monturen

Pearle garantie & services  

Met meer dan 350 vestigingen altijd een opticien in de buurt

Hoe werkt het?

In een oogwenk geregeld

1. Meld je aan

Informatiepakket en/of een demo?
We laten je graag zien wat wij voor jou kunnen betekenen.

2. Kies een pakket

We denken graag met je mee welk budget het best aansluit bij de behoeften van jouw werknemers.

3. Nodig werknemers uit

Na het opzetten van een gratis bedrijfsaccount op de Bril van de Baas portal kun je meteen aan de slag.

4. Gratis oogmeting

Jouw werknemer kan vanuit de uitnodiging een afspraak maken voor een gratis oogmeting en kiest een bril uit.

5. Hou het overzicht

Alle informatie vind je terug in het bedrijfsaccount. We sturen je periodiek een verzamelfactuur.

Content 8

Pearle garantie & services

Kwaliteitsgarantie

Beeldschermbrillen (computerbrillen) van hoge kwaliteit. Het kan voorkomen dat je beeldschermbril toch niet helemaal voldoet aan de eisen. Daarom krijg je 2 jaar garantie op productie- en materiaalfouten met onze Kwaliteitsgarantie.

Wengarantie

Kun je niet wennen aan je nieuwe beeldschermbril (computerbril) ? Dan kun je in veel gevallen binnen 2 maanden je aankoop omruilen (mits onbeschadigd, natuurlijk). Ontdek de voorwaarden van onze Wengarantie.

Zichtgarantie

Is je sterkte binnen 1 jaar veranderd? Dan kun je bij Pearle kosteloos nieuwe glazen krijgen. Verandert je sterkte in het 2e jaar? Dan krijg je alsnog 50% korting op je nieuwe glazen bij Pearle. Dat is de kracht van onze Zichtgarantie.

Hoe werkt het?

In een oogwenk geregeld

1. Meld je aan

Informatiepakket en/of een demo?
We laten je graag zien wat wij voor jou kunnen betekenen.

2. Kies een pakket

We denken graag met je mee welk budget het best aansluit bij de behoeften van jouw werknemers.

3. Nodig werknemers uit

Na het opzetten van een gratis bedrijfsaccount op de Bril van de Baas portal kun je meteen aan de slag.

4. Gratis oogmeting

Jouw werknemer kan vanuit de uitnodiging een afspraak maken voor een gratis oogmeting en kiest een bril uit.

5. Hou het overzicht

Alle informatie vind je terug in het bedrijfsaccount. We sturen je periodiek een verzamelfactuur.

Content 9

Wat kost een beeldschermbril (computerbril) ?

Bij Bril van de Baas kunnen werknemers met een beeldschermbril (computerbril) vergoeding van de werkgever een gratis beeldschermbril uitkiezen op maat. Een werkgever ontvangt bij Bril van de Baas korting op iedere vergoeding door te kiezen voor één van de 3 vaste budgetten.

Een beeldschermbril kan op advies van een deskundige opticien door de werknemer naar eigen wens worden samengesteld. Alle glazen zijn altijd kraswerend, ontspiegeld & gehard. Daarnaast zijn er meerdere opties toe te voegen, zoals de blauw licht filter of relax view. Stel jouw ideale beeldschermbril (computerbril) samen op basis van jouw behoefte.

Bij Bril van de Baas werken we met 3 vaste pakketten, maar binnen ieder pakket is het altijd mogelijk een complete beeldschermbril (computerbril) samen te stellen zonder extra kosten voor de werknemer.

Uiteindelijk bepaalt de werkgever het budget voor de beeldschermbril (computerbril). Mocht een beeldschermbril (computerbril) door extra opties duurder zijn dan de vergoeding van de werkgever, dan heeft de werknemer de mogelijkheid om zelf bij te betalen. Over deze bijbetaling ontvangt de werknemer via Bril van de Baas 25% korting. Uiteraard krijg je bij aanschaf altijd een gratis oogmeting.

Collectie 1

Kies uit het ruime assortiment beeldschermbrillen (computerbrillen) bij Pearle Opticiens

Content 10

Hoe ontstaan oogklachten?

Oogklachten ontstaan door intensief naar een beeldscherm te kijken. Beeldschermwerk wordt vaak verricht zonder beeldschermbril (computerbril). Werknemers krijgen hierdoor sneller last van vermoeide-, droge- en geïrriteerde ogen. Dit is van invloed op de ernomische zithouding. Werknemers houden er namelijk een ongezonde zithouding aan over. Hierdoor ervaren ze ook nog eens gerelateerde gezondheidsklachten zoals nek-, schouder- en hoofdpijn. Dit kan voor werkgevers leiden tot een hoger verzuim.

Voorkom een hoog verzuim. Denk tijdig aan werknemers. Helemaal nu thuiswerken behoort tot de normale gang van zaken. Grijp tijdig in door het aanbieden van een oogonderzoek. Regel een beeldschermbril (computerbril) vergoeding wanneer dit nodig blijkt te zijn. Deze stappen zijn kosteloos voor de werknemer. (En in véél gevallen onbelast voor werkgever)

Vraag een demo aan

Wat is Bril van de Baas?

Bril van de Baas ontzorgt werkgevers en helpt werknemers aan een beeldschermbril (computerbril) op maat.

Werkgevers betalen bij Bril van de Baas nooit meer dan de afgesproken vergoeding en houden altijd overzicht in het bedrijfsaccount op het Bril van de Baas portaal. Werknemers krijgen bij Bril van de Baas altijd een gratis oogmeting bij een van de vele winkels van Pearle Opticiens.

Opties 1

Bril van de Baas

Kies het pakket
voor jouw werknemers

Basis

Budget werknemer
tot €225,-

Kosten werkgever **
‍tot €140,-

Rekenvoorbeeld

Basis

Tot €169,- vergoeding
per werknemer

Rekenvoorbeeld

Beeldschermbril*
€225
25% BvdB korting
-€56
Restbedrag
€169
Werkgever vergoedt
-€169
Werknemer betaalt
€0
Werkgever betaalt
excl. BTW**
€140,-

Comfort

Budget werknemer:
tot €372,-

Kosten werkgever **
‍tot €231,-

Rekenvoorbeeld

Comfort

Tot €279,- vergoeding
per werknemer

Rekenvoorbeeld

Beeldschermbril*
€372
25% BvdB korting
-€93
Restbedrag
€279
Werkgever vergoedt
-€279
Werknemer betaalt
€0
Werkgever betaalt
excl. BTW**
€231,-

Luxe

Budget werknemer:
tot €518,-

Kosten werkgever **
‍tot €321,-

Rekenvoorbeeld

Luxe

Tot €389,- vergoeding
per werknemer

Rekenvoorbeeld

Beeldschermbril*
€518
25% BvdB korting
-€130
Restbedrag
€389
Werkgever vergoedt
-€389
Werknemer betaalt
€0
Werkgever betaalt
excl. BTW**
€321,-
**Beeldschermbrillen (computerbrillen) zijn in verschillende gevallen onbelast. Vraag naar de voorwaarden bij de belastingdienst of je belastingadviseur. Kosten werkgever zijn excl. BTW. maar inclusief gratis oogmeting bij iedere winkel van Pearle Opticiens.

Content 11

Zicht op de zaak met een beeldschermbril of veiligheidsbril

Vraag een demo aan

1. Aanmelden

Laat je gegevens achter, dan bellen we snel om de opties te bespreken.

2. Pakket kiezen

Kies het pakket dat het beste bij jouw bedrijf en je mensen past.

3. Werknemers uitnodigen

Met een eigen account kun je je werknemers uitnodigen voor een gratis oogmeting. 

4. Merk & Montuur

Na een oogmeting bij Pearle zoekt je werknemer meteen een beeldschermbril of computerbril uit.

5. Frisse blik

Met een nieuwe beeldschermbril blijft je werknemer zijn beeldscherm de baas.

6. Alles in het vizier

Beheer alles eenvoudig in één online overzicht en ontvang maandelijks een handgie verzamelfactuur.

Hoe werkt het?

In een oogwenk geregeld

1. Meld je aan

Informatiepakket en/of een demo?
We laten je graag zien wat wij voor jou kunnen betekenen.

2. Kies een pakket

We denken graag met je mee welk budget het best aansluit bij de behoeften van jouw werknemers.

3. Nodig werknemers uit

Na het opzetten van een gratis bedrijfsaccount op de Bril van de Baas portal kun je meteen aan de slag.

4. Gratis oogmeting

Jouw werknemer kan vanuit de uitnodiging een afspraak maken voor een gratis oogmeting en kiest een bril uit.

5. Hou het overzicht

Alle informatie vind je terug in het bedrijfsaccount. We sturen je periodiek een verzamelfactuur.

FAQ 1

Meest gestelde vragen door werkgevers

Langdurig geconcentreerd kijken naar een beeldscherm kan zorgen voor oogproblemen, hoofpijn en nek- of schouderklachten. Een beeldschermbril (computerbril) zorgt voor optimaal zicht en een ontspannen werkhouding achter een beeldscherm. De glazen zijn geoptimaliseerd voor de kijkafstand tussen een beeldscherm en je ogen. Samen met de blauwlichtfilter draagt dit bij aan een rustige blik op je beeldscherm.

Beeldschermbril glazen zijn ook verkrijgbaar zonder sterkte.

Bijkomend voordeel van het dragen van een beeldschermbril is dat je door het voorkomen van oogklachten ook gemakkelijker in een ergonomische zithouding blijft werken. Dit draag bij aan het verminderen van fysieke klachten.

Werknemers die voor het eerst meer dan twee uur per dag beeldschermwerk zullen verrichten, mogen periodiek een oogmeting* ondergaan bij een opticien of optometrist.

Indien de resultaten van het onderzoek een beeldschermbril vereisen en een gewone bril of leesbril niet volstaat, wordt er een beeldschermbril vergoed. Dit wordt gedaan via de beeldschermbrilvergoeding, die een werknemer kan aanvragen bij een werkgever.

* ter info: via Bril van de Baas kun je een gratis oogmeting krijgen bij iedere winkel van Pearle Opticiens.

Periodiek, één keer in de twee á drie jaar, of wanneer er zich klachten voordoen is een werkgever verplicht haar werknemers in de gelegenheid te stellen hun ogen te laten onderzoeken bij een opticien of optometrist.

Wanneer uit de oogmeting blijkt dat de medewerker een beeldschermbril (computerbril) nodig heeft en een lees- of multifocale bril niet volstaat, is de werkgever verplicht een beeldschermbril te vergoeden.

Je maakt als werknemer al aanspraak op een beeldschermbril wanneer dagelijks méér dan 2 uur beeldschermwerk voor je werkgever uitvoert. (Arbobesluit Artikel 5.11).

Ja, in de meeste gevallen is een beeldschermbril fiscaal aftrekbaar. Wanneer je gebruik maakt van een werkkostenregeling (wkr), wordt de waarde van de beeldschermbril (computerbril) voor de loonheffing op nihil gewaardeerd.

Let op: De beeldschermbril moet dan voor 100% worden gebruikt op de werkplek. Gebruikt de werknemer de beeldschermbril ook privé, dan kan de bril alleen onbelast verstrekt worden als de bril 90% zakelijk wordt gebruikt.

We adviseren elke werkgever om de beeldschermbrilvergoeding te overleggen met de Belastingdienst, dan wel contact op te nemen met je belastingadviseur, om na te gaan of de beeldschermbril fiscaal aftrekbaar is of onbelast vergoed mag worden voor jouw bedrijf.

De prijs van een beeldschermbril, ofwel computerbril, hangt onder meer af van het montuur en het type beeldscherm glazen. Met iedere Bril van de Baas vergoeding (pakket Basis, Comfort of Luxe) kan een werknemer een gratis beeldschermbril op maat uitzoeken en is er geen eigen bijdrage nodig.
De kosten voor een beeldschermbril zijn voor de werkgever nooit hoger dan de afgesproken vergoeding per beeldschermbril. Mooi meegenomen is de gratis oogmeting bij aanschaf van iedere type beeldschermbril.

Mocht een beeldschermbril door extra glasopties, of een duurder montuur, hoger uitkomen dan het budget van de werkgever, dan heeft de werknemer de mogelijkheid om zelf bij te betalen. Over deze bijbetaling ontvangt de werknemer via Bril van de Baas 25% korting.

Bekijk op de website van Pearle de 4 heldere glaspakketten. En stel alvast jouw ideale beeldschermbril samen.

Ja, een beeldschermbril is een Arbovoorziening. Hiervoor geldt een gerichte vrijstelling die niet ten kosten gaat van de vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR).

Meer informatie over de voorwaarden vind je hierover in het handboek loonheffing 2021 (uitgave juli 2021, paragraaf 22.1.9 en 22.1.10.)

Nee, de beeldschermbril is geen persoonlijk beschermingsmiddel maar een leeshulpmiddel. Een beeldschermbril zorgt voor scherp zicht op het beeldscherm op een afstand van 40 tot 80 cm. En indien gewenst ook op kortere afstand om het toetsenbord of document scherp te zien. Doordat alle beeldschermbrillen voorzien kunnen worden van een blauwlichtfilter, wordt het blauwe licht van het scherm geneutraliseerd, worden lichtschitteringen vermindert, krijgt het scherm een scherper contrast, krijgen je ogen meer rust en zul je minder met je ogen knijpen.

Met Bril van de Baas geniet je van de services en garanties van Pearle Opticiens. Pearle bestaat al sinds 1959 en is met 360 winkels de grootste opticien van Nederland. De opticiens van Pearle staan garant voor deskundig advies en uitstekende kwaliteit tegen scherpe prijzen. Zo krijgen medewerkers via Bril van de Baas altijd een gratis oogmeting, 25% korting op de complete beeldschermbril en 2 jaar garantie: 

Kwaliteitsgarantie Wengarantie Zichtgarantie

Een werkgever hoeft zich dus geen zorgen te maken!

De investering zal zich snel terugverdienen. Oogklachten (met als gevolg meerdere fysieke en mentale klachten) zullen verminderen. Een beeldschermbril draagt bij aan comfortabel zicht doordat het voor optimaal scherp en rustig zicht zorgt op een beeldscherm. Daar zorg het voor een verbeterde werkhouding. De werknemer blijft gemakkelijker in een ergonomische werkhouding zitten.

Een beeldschermbril draagt bij aan het welzijn van medewerkers en vermindert het verzuim op de lange termijn. Bovendien draagt het faciliteren van een beeldschermbril bij aan goed werkgeverschap. De werkgever voldoet direct aan de ARBO-wetgeving.

Bril van de Baas is de zakelijke service van Pearle Opticiens. Bij Pearle kun je altijd rekenen op kwaliteit. Daarom krijgen werknemers op elke beeldschermbril 2 jaar garantie op productie- en materiaalfouten.

Pearle streeft naar de beste kwaliteit. Toch kan het gebeuren dat een beeldschermbril niet voldoet aan de eisen. Daarom krijgen medewerkers via Bril van de Baas 2 jaar garantie op productie- en materiaalfouten met de Kwaliteitsgarantie van Pearle. Is de kwaliteit goed, maar is een medewerker simpelweg niet tevreden met de computerbril, dan kan met de Wengarantie van Pearle, de bril binnen 2 maanden worden geruild. Is de sterkte binnen 1 jaar veranderd? Dan kunnen medewerkers via Bril van de Baas dankzij de Zichtgarantie bij Pearle kosteloos nieuwe glazen krijgen.

Jazeker, wanneer een medewerker om welke reden dan ook niet tevreden is met de beeldschermbril computerbril, dan kan met de Wengarantie van Pearle de bril binnen 2 maanden worden geruild.

Content 12

Waarom wil jij gebruik maken van een beeldschermbril (computerbril) vergoeding?

Maak jouw werkplek comfortabel met een beeldschermbril (computerbril) op maat.

Zit jij ook meer dan 2 uur per dag achter een beeldscherm? Voorkom oogklachten zoals vermoeide, droge en geïrriteerde ogen, maar ook nek, schouder en hoofdpijn met een beeldschermbril.

Maak jouw beeldschermbril (computerbril) compleet met een glaspakket naar keuze. Een beeldschermbril (computerbril) hoort net als een goede bureaustoel en een ergonomische muis tot een comfortabele werkplek.

Content 13

Wat doet een beeldschermbril?

Een beeldschermbril (computerbril) is geoptimaliseerd op de ideale kijkafstand tussen jouw ogen en het beeldscherm. De glazen van een beeldschermbril (computerbril) zijn voorzien van een special blauw licht filter. Blauw licht is heel helder en heeft een hoog energieniveau. Als je daar teveel naar kijkt, veroorzaakt dat mogelijk branderige-, droge ogen en hoofdpijn. In sommige gevallen kan dit zelfs leiden tot slaapstoornissen!

Een beeldschermbril neutraliseert blauw licht. Klanten geven aan dat beeldschermbrillen (computerbrillen) helpen vermoeide ogen te verminderen. Dit komt door de vermindering van de lichtschittering achter het scherm en scherper contrast.​

Beeldschermbrillen en computerbrillen zijn ook zonder sterkte verkrijgbaar. Meer weten over blauw licht filter? 
Lees meer over beeldschermbrillen op de website van Pearle Opticiens.

Content 14

Voor werkgevers

Vraag een demo aan

Voor werknemers

Tip je baas!

Vul je e-mailadres in en we sturen je eenmalig een e-mail met overtuigende informatie voor je baas.