Terug naar media overzicht

En op hoeveel meter werk jij van je scherm vandaan?

Het overgrote deel van Nederland werkt achter een beeldscherm. Staand of zittend. In samenwerking met of alleen thuis achter de computer.

Dagelijks besteden we hiernaast ook nog eens uren achter een beeldscherm in ons vrije tijd. Wist je dat je al recht hebt op een beeldschermbril vergoeding wanneer je langer dan twee uur per dag bezig bent met het uitvoeren van beeldschermwerk?

In veel gevallen mag je van je werkgever deze beeldschermbril, of computerbril, ook privé gebruiken om je ogen te beschermen. Wist je dat beeldschermbril (computerbril) glazen in verschillende soorten en maten verkrijgbaar zijn? Voor je op zoek gaat naar je beeldschermbril benoemen we eerst nogmaals de voordelen. En we leggen je uit wat voor een verschillende type beedschermbril (computerbril) glazen er zijn.

Veel klanten geven aan de voordelen te ervaren van het dragen van een beeldschermbril (computerbril) tijdens kantooruren.

Veel werknemers merken aan het eind van de dag dat ze last hebben van hun ogen. Ogen kunnen vermoeid, maar ook droog en branderig aanvoelen. Een beeldschermbril, of ‘computerbril’ op maat kan oogklachten verminderen.

 

De voordelen van een beeldschermbril, of ‘computerbril’ op maat?

 • Een beeldschermbril, of ‘computerbril’ geeft je ogen meer rust.
 • Een beeldschermbril, of ‘computerbril’ geeft meer zicht op je werkplek.
 • Een beeldschermbril, of ‘computerbril’ zorgt dat je een meer ontspannen werkhouding krijgt.
 • Een beeldschermbril, of ‘computerbril’ zorgt ervoor dat je hierdoor efficiënter en plezieriger werkt.
 • Een beeldschermbril, of ‘computerbril’ zorgt dat je minder snel last hebt van branderige, tranende ofjuist droge en/of vermoeide ogen.

Nog even ter aanvulling op de voordelen van een beeldschermbril, of ‘computerbril’ op maat. Je ogen zijn niet gemaakt om zonder te knipperen intensief op korte afstand van een beeldscherm gebruik te maken. Dagelijks kijken we allemaal veel te lang op verschillende type beeldschermen. Dat kan op den duur klachten geven.

Een beeldschermbril (computerbril) is een bril op sterkte (of zonder sterkte) geoptimaliseerd voor de afstand tussen je ogen en je beeldscherm. En alles wat zich daartussen begeeft.

Voor je ogen maakt dit het doen van beeldschermwerk veel makkelijker omdat ze zich minder hoeven in te spannen. Dingen van dichtbij of ver weg. Je ogen zijn er goed op voorbereid en kijken ontspannen om zich heen. Dit wordt mede bepaald door het type computerglazen.

 

Welke type beeldschermbril (computerbril) glazen zijn er?

Tijdens het uitvoeren van beeldschermwerk kun je gebruik maken van verschillende type glazen. Pearle Opticiens heeft door de jaren heen verschillende type computerglazen ontwikkeld voor jouw beeldschermbril, of ‘computerbril’ op maat.

BOOK

 • Type beeldschermbril (computerbril) glazen voor goed en scherp zicht tot 1 meter afstand.
 • Type beeldschermbril (computerbril) glazen om ontspannen te lezen.
 • Type beeldschermbril (computerbril) glazen om ontspannen te werken achter een beeldscherm.
 • Type beeldschermbril (computerbril) glazen om vermoeidheidsverschijnselen te voorkomen.

 

PC

 • Type beeldschermbril (computerbril) glazen voor goed en scherp zicht  tot 2 meter afstand.
 • Type beeldschermbril (computerbril) glazen die zorgen voor een vloeiende overgang tussen de verschillende gezichtsgebieden.
 • Type beeldschermbril (computerbril) glazen die zorgen voor een juiste werkhouding gedurende het uitvoeren van beeldschermwerk.

ROOM

 • Type beeldschermbril (computerbril) glazen voor goed en scherp zicht  tot 4 meter afstand.
 • Type beeldschermbril (computerbril) glazen die zorgen voor een vloeiende overgang tussen de verschillende gezichtsgebieden.
 • Type beeldschermbril (computerbril) glazen die zorgen voor een juiste werkhouding gedurende het uitvoeren van beeldschermwerk.
 • Type beeldschermbril (computerbril) glazen ideaal voor bijvoorbeeld kantoorwerk, bij vergaderingen en presentaties.

Kom je er niet helemaal uit welk type beeldschermbril (computerbril) glas het best bij jouw werkzaamheden past?

Kom gerust even langs de winkel. En ga in gesprek met de gediplomeerd opticiens van Pearle Opticiens om het type beeldschermbril (computerbril) glas te vinden wat het best past bij jouw werkzaamheden.

Ingediend in:

beeldschermbril
computerbril
blauw licht filter bril
informatief
pearle opticiens